Hamburgers
De klassieker der klassiekers.... De hamburger.
Hamburgers zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Wij houden het simpel en gaan voor de "normale" zelfgemaakte hamburger. Voor onze hamburger hebben we rundvlees met een vetpercentage van 25% gebruikt. De echte experts of hamburger meesters kunnen dit zelf draaien in hun eigen gehaktmolen, maar wij hebben dit door de slager laten doen. Als je het helemaal makkelijk wilt doen, kan je ook aan de slager vragen om je vlees te laten kruiden met hamburger kruiden. Als je niet alles uit wilt besteden zoek je een goede hamburger kruiden mix en kruid je het gehakt zelf. Omdat we het vlees ook met de Sous Vide gaan bereiden en daarmee op lage temperaturen gaan garen, hebben we gekozen voor een "simpele" droge kruidenmix. Als je zelf op deze manier je hamburgers met behulp van de sous vide gaat maken, houd dan extra rekening met hygiëne.
Als je zelf hamburgers gaat maken en dus niet voor kant en klare hamburgers gaat is het aan te raden om hiervoor een hamburgermaker te gebruiken. Deze zijn relatief goedkoop in aanschaf maar zorgen ervoor dat al je hamburgers van dezelfde maat en gewicht zijn. Dit komt natuurlijk niet alleen professioneel over op je eters maar is ook handig bij het garen van je burgers. Vooral op de barbecue is het fijn (bij een goede verdeling van je briketten) dat je hamburgers allemaal tegelijk gaar zijn.
Na het persen van je hamburgers zijn ze klaar om te bereiden: