Accessoires
Sous vide brander
Deze brander kan onder elke hoek worden gebruikt, zelfs ondersteboven, zonder dat de vlam gaat flakkeren.
De brander wordt eenvoudig en veilig op de gasbus bevestigd, is de gasbus leeg dan kan de brander gemakkelijk op een andere gasbus geplaatst worden.
De vlam is makkelijk te starten dankzij de piëzo ontsteking en brandt helder blauw. Compleet geleverd met brander + 4 butaan gasflesjes.
Ook ideaal voor het branden van Crème-Brûlée.
Sous vide bak 12 liter (zonder deksel)
In deze sous vide bak van polycarbonaat kun je tot 12 liter water verwarmen en circuleren. Het grote voordeel ten opzichte van je eigen pannen: de bak is diep genoeg zodat ieder sous vide apparaat erin past. Bijkomend visueel voordeel: je ziet precies hoe jouw sous vide gerecht ervoor staat.
Sous vide bak 24 liter (zonder deksel)
In deze sous vide bak van polycarbonaat kun je tot 24 liter water verwarmen en circuleren. Het grote voordeel ten opzichte van je eigen pannen: de bak is groot genoeg om meerdere producten tegelijk te bereiden. De hoogte van de bak is gekozen zodat het apparaat optimaal kan circuleren en verwarmen.
Wil je thuis sous vide koken maar mis je nog de juiste accessoires? Met dit sous vide accessoire pakket heb je alles in huis om zelf sous vide te koken. Dit pakket bevat een sous vide bak, reinigingspoeder, sous vide zakken en sous vide rek zodat je zelf de heerlijkste sous vide gerechten kunt maken. Inhoud van het pakket: 1 x sous vide bak 12 liter, 1 x reinigingspoeder , 50 x vacuümzakken, 1 x sous vide rekje.
Je sous vide apparaat komt vaak in aanraking met leidingwater. Dit water is (bijna) altijd verontreinigd met kalk, wat een vervelende kalkaanslag veroorzaakt op je apparaat. Om te garanderen dat de werking van het sous vide apparaat optimaal blijft, moet het apparaat ontkalkt worden. Het sous vide reinigingspoeder van Souvy, op basis van citroenzuur, geeft hierbij het beste resultaat. Los 50 gram poeder per liter water op in een bak of pan, en bevestig je Souvy Cooker daarin. Stel hem in op 70 graden, en laat hem gedurende 20 minuten circuleren. Voilà, de kalkaanslag is verwijderd!
Optimaliseer de bereiding van eten in een waterbad en perfectioneer je koken op lage temperatuur met sous-vide ballen. De 100 plastic ballen verspreiden zich over het wateroppervlak van elk kookvat, verminderen waterverdamping, minimaliseren warmteverlies en verhogen de temperatuurnauwkeurigheid.
Vacuümzakken aan een zijde glad en andere zijde geribbeld. Geschikt voor de conventionele vacumeerapparaten. Houdt het vlees langer vers of vries je gevacumeerd voedsel direct in. Deze zakken zijn geschikt om te gebruiken als je de voedsel in de sous vide gaat bereiden.